Antique Maps and Views

Information

Bohemia in suas partes geographicé distincta ... Anno 1620 - Antique map

24277

Čechy. "Bohemia in suas partes geographicé distincta ... Anno 1620". Původní mědirytina, P. Kaerius (Pieter van den Keere) podle E. Sadelera. Vydal J. Janssonius v Amsterdamu, 1630. S ornamentální tit. kartuší, Českým lvem a Moravskou orlicí a dekoratvními lištami nahoře a po stranách. 47:56 cm.

More details

Sold

More info

Kaerius, Petrus

Janssonius, Johannes

Amsterdam

1630

Čechy. "Bohemia in suas partes geographicé distincta ... Anno 1620". Původní mědirytina, P. Kaerius (Pieter van den Keere) podle E. Sadelera. Vydal J. Janssonius v Amsterdamu, 1630. S ornamentální titulní kartuší, kartuší s vysvětlivkami ("Notarum Explicatio"), Českým lvem a Moravskou orlicí a dekoratvními lištami nahoře a po stranách. 47:56 cm.

Koeman I, mapa 2850:1B.1. - První vydání této vzácné a velmi dekorativní mapy Čech. V horní liště veduty českých měst (Praha, Cheb, Čáslav, Chomutov, Louny, Slaný), na postranních lištách celkem 8 vyobrazení stavovských kostýmů (český král / královna, šlechtic / šlechtična, obchodník a jeho žena, sedlák a jeho žena). - Velmi dobře zachováno, horní okraj (mimo tiskovou plochu) nastaven.


Tags: Antique map, Antique maps, Old maps, Čechy, mapa Čech, mědirytina, Kaerius, Sadeler, Janssonius, 1630, Bohemia in suas partes geographicé distincta ... 1620, figurální mapa Čech