Books

Information

Vino

25224

(Kolektiv autorů; Hoffmeister, Adolf). "Vino". Praha: Jos. Oppelta synovec, 1930. 8°. 104, (4) str. s 50 kresbami A. Hoffmeistera. Na nepotištěné str. 1 nakladatelova (F. R. Čebiš) rkp. dedikace perem. OBrož. s pův. il. obálkou.

More details

Sold

More info

Hoffmeister, Adolf

Jos. Oppelta synovec

Praha

1930

(Kolektiv autorů; Hoffmeister, Adolf). "Vino". Praha: Jos. Oppelta synovec, 1930. 8°. 104, (4) str. s 50 kresbami A. Hoffmeistera. Na nepotištěné str. 1 nakladatelova rkp. dedikace perem ("Panu řid. Max. Pleschnerovi v upomínku oddaný F. Čebiš. 6./9. 32"). OBrož. s původní ilustrovanou obálkou (Hoffmeister).

Bezvadně zachováno, obálka v původním průsvitném obalu. - "K poctě vína pro svoje přátele a příznivce vydala ... firma Jos. Oppelta synovec v Praze". - František Rudolf Čebiš (1895-1961) byl znalec vinařství, syn krejčího Františka Čebiše, sokolského pracovníka z Uhlířských Janovic. Pracoval jako prokurista velkoobchodu s vínem firmy Josef Oppelt a synovec v Praze. Vybudoval jedinečnou odbornou knihovnu, byl známým znalcem a uznávaným koštéřem. - Jos. Oppelt a jeho potomci byli obchodníky s vínem. - Max (také Maximilián) Pleschner (1870 - 5. prosince 1932) byl významný člen Svazu českých pokrokových židů a přítel T. G. Masaryka. - Příspěvky (m. j.): R. Medek, J. Hora, K. Čapek, V. Nezval, F. Langer, K. Poláček, J. Seifert, O. Štorch-Marien.


Tags: Vino, Víno, Čebiš, Hoffmeister, Jos. Oppelta synovec, 1930