Books

Information

Topographia Bohemiae, Moraviae et Silesiae

24230

Merian, Matthäus. - (Zeiller, Martin). "Topographia Bohemiae, Moraviae et Silesiae. Das ist ...". Frankfurt: Merian, 1650. Fol. 192 str., 8 ll. S rytým tit. listem, 3 dvoulistovými mapami a 33 rytými tabulemi s 34 pohledy na města - vše mědirytiny ve velmi dobrých otiscích. Pap. vazba z 1. pol. 20. stol.

More details

Sold

More info

Merian, Matthäus

Merian, Matthäus

Frankfurt am Main

1650

Merian, Matthäus. - (Zeiller, Martin). "Topographia Bohemiae, Moraviae et Silesiae. Das ist Beschreibung und eigentliche Abbildung der vornehmsten und bekandtisten Stätte und Plätze in Boheim, Mähren und Schlesien." Frankfurt n. Mohanem: Merian, 1650. 1. vydání. Fol. 192 str., (8) listů. S rytým tit. listem, 3 dvoulistovými mapami (Čechy, Morava, Slezsko) a 33 rytými tabulemi (10 dvoulistových, 3 jednolistové, 20 složených, některé i na vícekrát) s 34 pohledy na města - vše mědirytiny ve velmi dobrých otiscích. Pěkná řemeslná vazba z první poloviny 20. stol. s titulem na hřbetu, pravými kapitálky a papírovým pokryvem.

Z tabulí stojí za zmínku zejména velký pohled na Prahu (Hollarův prospekt Prahy o rozměrech 28:112 cm tištěný ze 3 desek - Parthey č. 880) a oba pohledy na Vratislav. Včetně listu s pokyny pro knihvazače ("Bericht an der Buchbinder, wohin er die beygelegte Kupffer-Taffeln eingehefften soll"). - Autorem textu je Martin Zeiller. - Titulní list po stranách nepatrně zahnědlý, některé rytiny těsně oříznuty. Velmi dobře zachováno.


Tags: Merian, Zeiler, Topographia Bohemiae, Moraviae et Silesiae, Frankfurt nad Mohanem, 1650