Antique Maps and Views

Information

Mappa Geographica Regni Bohemiae - Antique map View larger

Mappa Geographica Regni Bohemiae - Antique map

07302

"Mappa Geographica Regni Bohemiae in duodecim circulos divisae cum comitatu Glacensi et districtu Egerano ... XXV. Sectionibus exhibita". Velká Müllerova mapa Čech. J. Ch. Müller, pův. mědiryt M. Kaufera, Augsburg, 1720. Se 4 velkými...

More details

Sold

More info

Müller, Johann Christoph

Müller, Johann Christoph

Augsburg

1720

"Mappa Geographica Regni Bohemiae in duodecim circulos divisae cum comitatu Glacensi et districtu Egerano ... XXV. Sectionibus exhibita". Velká Müllerova mapa Čech. J. Ch. Müller, pův. mědiryt M. Kaufera, Augsburg, 1720. Se 4 velkými dekorativními kartušemi v rozích, které podle W. L. Reinera ryl J. D. Herz. Celkem ca. 235:275 cm. Mimořádně svěží a sytý otisk.

25 sekcí, každá rozdělena na 6 dílů, nesesazeno. - V levém horním rohu pohled na Pražský hrad s Karlovým mostem, vpravo nahoře český lev obklopený alegoriemi hlavních řek, vlevo dole legenda ("Characterum explicatio - Erklärung der Zeichen") umístěná do skály s výjevy práce kameníků a vpravo dole velký ozdobný titul s rohy hojnosti a motivy mj. vinařství a chmelařství. - Vrchol barokní kartografie území českého království. Impozantní nástěnná mapa zdobící mnohé reprezentativní interiéry, mj. na Pražském hradě a v senátu.


Tags: Antique map, Antique maps, Old maps, Mappa Geographica Regni Bohemiae