Alte Landkarten und Stadtansichten

Informationen

Mappa Geographica Regni Bohemiae - Alte Landkarte Vergrößern

Mappa Geographica Regni Bohemiae - Alte Landkarte

07302

"Mappa Geographica Regni Bohemiae in duodecim circulos divisae cum comitatu Glacensi et districtu Egerano ... XXV. Sectionibus exhibita". Velká Müllerova mapa Čech. J. Ch. Müller, pův. mědiryt M. Kaufera, Augsburg, 1720. Se 4 velkými...

Mehr Infos

Verkauft

Mehr Infos

Müller, Johann Christoph

Müller, Johann Christoph

Augsburg

1720

"Mappa Geographica Regni Bohemiae in duodecim circulos divisae cum comitatu Glacensi et districtu Egerano ... XXV. Sectionibus exhibita". Velká Müllerova mapa Čech. J. Ch. Müller, pův. mědiryt M. Kaufera, Augsburg, 1720. Se 4 velkými dekorativními kartušemi v rozích, které podle W. L. Reinera ryl J. D. Herz. Celkem ca. 235:275 cm. Mimořádně svěží a sytý otisk v bezvadném stavu.

25 sekcí, každá rozdělena na 6 dílů, nesesazeno. - V levém horním rohu pohled na Pražský hrad s Karlovým mostem, vpravo nahoře český lev obklopený alegoriemi hlavních řek, vlevo dole legenda ("Characterum explicatio - Erklärung der Zeichen") umístěná do skály s výjevy práce kameníků a vpravo dole velký ozdobný titul s rohy hojnosti a motivy mj. vinařství a chmelařství. - Vrchol barokní kartografie území českého království. Impozantní nástěnná mapa zdobící mnohé reprezentativní interiéry, mj. na Pražském hradě a v senátu.


Stichwörter: Alte Landkarte, Alte Landkarten, Antike Karten, Mappa Geographica Regni Bohemiae