Antique Maps and Views

Information

Obrazy starožitných staveb v Čechách - Antique map

23857

Lorenz, František (1825-1901). "Obrazy starožitných staveb v Čechách". Praha: A. P. Schmitt, 1853. Soubor 16 leptů, F. Lorenz, s průvodním textem v pův. pap. obálce.

More details

For Sale

Warning: Last items in stock!

12 000,00 Kč

More info

Lorenz, František

Schmitt

Praha

1853

Lorenz, František (1825-1901). "Obrazy starožitných staveb v Čechách. Dle přírody kreslené a do ocele leptané. Abbildung der Baualterthümer in Böhmen. Nach der Natur gezeichnet und in Stahl geätzt von Franz Lorenz. Herausgegeben von Anton Schmitt. Prag 1853". Praha: A. P. Schmitt, 1853. Soubor 16 leptů, podle vlastních kreseb leptal F. Lorenz (každý ca. 21,5:19,5 cm). Velké folio. S 8 stranami českého a 9 německého (ty, v menším formátu - 4°, přiloženy) průvodního textu. Volné listy v původní papírové obálce.

Lepty zobrazují m.j.: Kostel Narození Panny Marie v Holubicích v okrese Praha-Západ, Kostel sv. Jakuba Staršího  ve Stodůlkách, Kostel svatého Petra a Pavla v Želkovicích v okrese Louny, Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Tismicích v okrese Kolín, Kostel sv. Václava na Proseku, Rotunda svatého Kříže Menšího v Praze v Konviktské ulici, Kostel sv. Havla v Poříčí nad Sázavou, Kostel sv. Petra tamtéž, Kostel sv. Jakuba Staršího v Církvici v okrese Kutná Hora. - Obálka mírně zašpiněna, hřbet vyspraven. Jinak dobré.


Tags: Antique map, Antique maps, Old maps, Frantisek Lorenz, Obrazy starožitných staveb v Čechách, lepty, Praha, Schmitt, 1853