Antique Maps and Views

Information

Le Royaume de Boheme - Antique map View larger

Le Royaume de Boheme - Antique map

16221

"Le Royaume De Boheme Divisée En Ses Douze Cercles Carte Reduite sur celle de 25 Feuilles". Pův. staře kolorovaný mědiryt. Podle J. Ch. Müllerovy mapy Čech ryl I. Condet. Vydali Covens a Mortier v Amsterdamu, 1744. Se 4 dekorativními...

More details

Sold

More info

Müller, Johann Christoph

Covens a Mortiere

Amsterdam

1744

"Le Royaume De Boheme Divisée En Ses Douze Cercles Carte Reduite sur celle de 25 Feuilles". Pův. staře kolorovaný mědiryt. Podle J. Ch. Müllerovy mapy Čech ryl I. Condet. Vydali Covens a Mortier v Amsterdamu, 1744. Se 4 dekorativními kartušemi v rozích podle předlohy K. Škréty a latinským titulem ("Mappa Totius Regni Bohemiae in duodecem circulos divisae cum Comitatu Glacensi et Districtu Egrano etc.") nad mapou. 49,5:55,5 cm.

Tzv. "malá" Müllerova mapa Čech. - V levém horním rohu pohled na Pražský hrad s Karlovým mostem, vpravo nahoře český lev obklopený alegoriemi hlavních řek, vlevo dole legenda ("Characterum explicatio") umístěná do skály s výjevy práce kameníků a vpravo dole ozdobný titul s rohy hojnosti a motivy mj. vinařství a chmelařství. - Cena s rámem (76,5:82 cm).


Tags: Antique map, Antique maps, Old maps, Le Royaume de Boheme