Bücher

Informationen

Historie židovská, 1592 + Vypsání města Jeruzaléma, 1592

25483

Josephus Flavius. Historie židovská. "Hystoria Židowská. Na Knihy čtyry rozdělená ...". Svázáno s: Adrichem, Christiaan van. Vypsání města Jeruzaléma. "Wypsánj Města Geruzaléma y Předměstj geho ...". Praha: Daniel Adam z Veleslavína, 1592. Dobová celokož. vazba.

Mehr Infos

Verkauft

Mehr Infos

Josephus Flavius - Christian van Adrichem

Daniel Adam z Veleslavína

Praha

1592

Josephus Flavius (37/38-100). Historie židovská. "Hystoria Židowská. Na Knihy čtyry rozdělená. W prwnj Knjze wyprawuge se o Zawedenj lidu Zidowského do Babylona, a zase nawrácenj do wlasti gegich .... W druhé o Knjžatech a Králjch Machabeyských ... W Třetj o Herodesowi Welikém Králi Zidowském, o Rodu, Tyranstwj a potomcých geho. W Cžtwrté o Wálce Zidowské s Ržjmany, o zkáze města y chrámu Geruzalémského skrze Týta Cýsaře, a dále o wyhlazenj a rozptýlenj národu Židowského až do Cýsaře Justynyána". Praha: Daniel Adam z Veleslavína, 1592. Z němčiny přeložil Václav Plácel z Elbinku. (8), 468, (27) str. Na rubu tit. listu dřevořezový Český lev (znak Hradce Králové), na straně (8) dřevořez. erb překladatelův, na poslední straně za rejstříkem dřevořez. erb nakladatelův, četné dřevořez. iniciály a vlisy. [Svázáno s:] Adrichem, Christiaan Kruik van (1533-1585). Vypsání města Jeruzaléma. "Wypsánj Města Geruzaléma y Předměstj geho. W gakémž spůsobu bylo za času Krysta Pána w swé celosti a sláwě, prwé nežli ge Ržjmané dokonce wybogowali a zkazyli. S pilnostj poznamenána gsau ta mjsta, na nichž Pán a Spasytel náš Gezus Krystus putowal a trpěl. Nynj wnowě z gazyka Latinského w Cžeský přeložené od M. Danyele Adama z Weleslawjna". Praha: Daniel Adam z Veleslavína, 1592. (10), 63, (1) str. Na titulu dřevořez. erb Jiřího Funka z Olivetu, na poslední straně dřevořez. erb nakladatelův, četné dřevořez. iniciály a vlisy. 4°. Dobová celokožená, slepotiskem zdobená vazba se zachovalými přezkami.

Knihopis 3628 (Flavius) a 0066 (Adrichem ). - Kompletní. - Vazba odřená, kožený potah ve hřbetu dole ca. 1 cm utržený, rohy vyspravené. Knižní blok vpředu i vzadu částěčně uvolněn. V 'Historii' okraje několika stran amatérsky vyspraveny, v textu četná dobová podtržení a marginální poznámky perem, zatekliny, na str. 155 nečitelné staré knihovnické razítko, jeden list (str. 419-20) natržen. Ve 'Vypsání' četné zatekliny, 7 listů na konci částečně uvolněných, poslední list v okrajích amatérsky vyspraven. 


Stichwörter: Josephus Flavius, Historie židovská, Hystoria Židowská, Christiaan van Adrichem, Vypsání města Jeruzaléma, Wypsánj, Daniel Adam z Veleslavína, Praha, 1592