Bücher

Informationen

Vollständige Teutsche Stadt-Recht Vergrößern

Vollständige Teutsche Stadt-Recht

14235

(Kristián z Koldína, Pavel). Městská práva."Vollständige Teutsche Stadt-Recht, Im Erb-Königreich Böheim und Marggrafthum Mähren, Von einem / dem Publico geneigten Rechtsgelehrten in Druck befördert". Vídeň: I. Rungger, 1720. 4°....

Mehr Infos

Verkauft

Mehr Infos

Kristián z Koldína, Pavel

Ignatius Rungger

Vídeň

1720

(Kristián z Koldína, Pavel). Městská práva."Vollständige Teutsche Stadt-Recht, Im Erb-Königreich Böheim und Marggrafthum Mähren, Von einem / dem Publico geneigten Rechtsgelehrten in Druck befördert". Vídeň: I. Rungger, 1720. 4°. (10), 678, (70) str. S mědirytem Českého lva a dvěma kariatidami držícími nad ním korunu na červeno-černě tištěném tit. listu, mědirytem (moravský erb) na rubu tit. listu a dalším celostr. mědirytem na str. 277 (něměcký Strom pokrevního příbuzenství), četnými dřevořez. záhlavími, koncovkami a iniciálami. Dobová celokožená vazba v rozích a na hranách odřená.

P. Voit: Bohemica 1500-1800, č. 0484. - Jako téměř vždy chybí rytý frontispice a 5 listů první ze dvou předmluv. Čisté a dobře zachováno. - Právnické dílo původně určené pouze pro Prahu, platilo však i pro ostatní česká, moravská a kladská města.


Stichwörter: Vollständige Teutsche Stadt-Recht